6 Aralık 2015 Pazar

Had



Bileceksin bu hayatta bilmen gereken bu en ıssız ve anlaşılması zor duyguyu çocuk. Eğer bilmezsen hayat denilen bu zehirli yaratık sana en acı şekilde gösterecektir kötü yanını.
"Haddi bilmeyenin sonu hududu şaşırmaktır" diyebildiğin gün kendine, aşacaksın aşamadığın her ne duvar varsa çocuk.

İnsanlığın üzerine gölge gibi düşmüş bu sınırlar cehenneminde haddimizi biliyormuş gibi taklitler yaptığımız her gün cehennem azabı gibi gelmiyorsa eğer sana, yaşadığın dünya illüzyondan ibarettir sevgili çocuk.

Gözlerimin önüne perdeler iniyor, zorla bana takılan maske elmacık kemiklerimi ağrıtıyor...
Her sabah Güneş ağarmadan sokaklarda ne için dolaşıyorsun çocuk? Yaşamak için sana verilen bu "Had" sınırını kim belirliyor soruyor musun?

"Hudud benim" diyen zehirli düşüncelere gönlünü mü kaptırıyorsun?
Evet çocuk Haddi bileceksin ama eğer bir sınır varsa o sınırın bir parçası değil sınırı yaratan güç olacaksın.
Bu sahtekarlıklar, zehirler ve sirk dünyasında oynanan oyunu bozmanın zamanı geldi de geçiyor çocuk.
Sen sen olma, haddini bilme...

Ben haddini bilen bir adam tanıdım yıllar önce, cebinde sigarasından başka bir şeyi yoktu.
Çakmağını kullanmak için izin isteyebileceği onlarca insan vardı etrafında ama Had öyle bir şeydir ki çocuk seni zehirlerin çukurlarına gömer. Seni sen olmaktan çıkartıp yalnızlaştırır. Ellerinde sigara olmasına rağmen "haddini bilmezlik" zehri öyle kuvvetlidir ki varlık içinde yok bırakır seni.

Sen sen olma çocuk, haddini bilme. Bu sirkte terin için savaş, haddi bil ama hududunu çiğnemek için değil hududu belirlemek için koş her zaman.

Sevdalar da böyle değil midir çocuk? Değer verdiğin her ne varsa bir zamanlar tanımıyordun öyle değil mi? Tanımak için haddini bilmezlik yaptıkların olmadı mı? Damdan düşer gibi hayatına girdiğin ve hayatına giren insan müsvetteleri oldu, hepsi def oldu.

Def olmayanlar da zaten adres defterindeki bir kaç isimden ibaretler. Bilinç altını zehirleren harf kümelerinden başka bir şey değil...

Bak çocuk dinle, sevdada haddini daima bil. Gurur ile had kardeştir. Haddi bildiğin zaman gurur ile avutursun kendini.

"Benim ne haddime, ben kimim ki" demek bir erdemdir. Seni erdemli yapan duyguların yanılgı değil birer kıvılcımdır çocuk. Onların kaybetme...

Bu sefer sen sen ol çocuk, sevdada üzerine vazife olmayan renklerde haddini bil.
Bil ki deniz aşırı ülkelerde yollarını gözleyenlere kavuştuğunda masum kalabilesin...



"Hayal kurmak bembeyaz bir sayfaya yazmayan bir kalemle ovalar ve nehirler çizmek gibidir güzel çocuk, asla kaybolmazlar ve daima gerçek olmakla avunurlar."